Външен хард диск черен петък

Външен харддиск в EМАГ

Намерете богато разнообразие от въшни харддискове в ЕМАГ – Seagate, Toshiba, Asus, Adata, HP, Lenovo, WD и др.


Външен харддиск в ЗОРА

Намерете богато разнообразие от въшни харддискове в ЗОРА


SSD дискове в ОЗОН

Как да изберете най-добрия външен твърд диск на Черен петък

Външният хард диск е едно от най-полезните устройства за съхранение на данни. Той предлага голям капацитет и лесен достъп до информацията, която съхраняваме. Въпреки че много от нас използват облачни услуги за съхранение на данни, външният хард диск все още е необходим за много хора, особено за тези, които работят с големи файлове или имат нужда от постоянен достъп до информацията си.

Сега, когато сме в сезона на пазаруването, можем да се възползваме от намаленията и промоциите, които предлагат магазините по време на Черния петък. Това е отлична възможност да си закупим външен хард диск на по-ниска цена. Но как да изберем най-добрия външен хард диск за нашите нужди? В следващите няколко абзаца ще ви представим няколко съвета, които да ви помогнат в тази задача.

Първо, трябва да определите колко голям капацитет ви е необходим. Външните хард дискове се предлагат с различни капацитети, като най-често срещаните са 1TB, 2TB и 4TB. Ако планирате да съхранявате големи файлове като видео или аудио записи, може да ви бъде необходим по-голям капацитет. Също така, трябва да помислите за бъдещите си нужди и дали ще имате нужда от повече пространство в бъдеще.

След като сте определили капацитета, следващата стъпка е да изберете правилния интерфейс. Външните хард дискове се предлагат с различни интерфейси като USB 2.0, USB 3.0, USB-C и Thunderbolt. USB 3.0 и USB-C са най-бързите интерфейси и осигуряват по-бърз трансфер на данни. Ако имате компютър с USB 3.0 или USB-C портове, ще бъде добре да изберете външен хард диск със съответния интерфейс.

Следващият аспект, който трябва да вземете предвид, е скоростта на външния хард диск. Скоростта на хард диска се измерва в обороти в минута (RPM). Високата скорост на въртене на хард диска осигурява по-бърз достъп до данните. Обикновено външните хард дискове се предлагат със скорост от 5400 RPM или 7200 RPM. Ако имате нужда от по-бърз достъп до данните си, ще бъде добре да изберете външен хард диск с по-висока скорост на въртене.

Освен това, трябва да вземете предвид и размера на външния хард диск. Външните хард дискове се предлагат в различни размери, като най-често срещаните са 2.5 инча и 3.5 инча. 2.5 инчовите хард дискове са по-малки и по-леки, което ги прави по-подходящи за преносими компютри и пътувания. 3.5 инчовите хард дискове са по-големи и по-тежки, но предлагат по-голям кап

Заключение

Заключение: Външните хард дискове се предлагат на намалени цени по време на черния петък, което предоставя възможност за покупка на качествени устройства на по-изгодна цена.