Черен петък прахосмукачки 2024


черен петък прахосмукачки

Оферти и намаления на прахосмукачки:

Прахосмукачки в EМАГ

Намерете богато разнообразие от прахосмукачки в ЕМАГ


Стандартни прахосмукачки в ЗОРА

AEG, BOSCH, Crown, Daewoo, Finlux, Gorenje, Samsung и други


Прахосмукачки в ОЗОН

Роботи, вертикални, без торби, за прозорциПрахосмукачки за автомобил в EМАГ

Намерете богато разнообразие от прахосмукачки за автомобили в ЕМАГ


Роботи за басейни в EМАГ

Dolphin, Hayward, Poolelf и други


Роботи прахосмукачки в ЗОРА

AEG, BOSCH, Crown, Daewoo, Finlux, Gorenje, Samsung и други


Водоструйки и парочистачки в ЗОРА

AEG, BOSCH, Crown, Daewoo, Finlux, Gorenje, Samsung и други


Прахосмукачки в Дедал Робот


Видове прахосмукачки

Прахосмукачката е незаменим уред във всяко домакинство и на работното място, като нейната роля става все по-важна в съвременния свят, където хигиената е издигната във водещ приоритет.
Пазарът на прахосмукачки днес е достатъчно разнообразен днес, за да ви предложи богат арсенал от модели, от които да избирате според собствените си предпочитания и бюджет. Важно е преди да направите своята селекция, е да сте наясно и с видовете прахосмукачки, които можете да намерите днес в търговската мрежа.

 • Мястото на приложение – домашни и индустриални прахосмукачки, прахосмукачки за коли, прахосмукачки за басейни и други.
 • Според функциите на почистване – прахосмукачки за сухо и мокро почистване
 • Според допълнителните си функции – прахосмукачки за пране

Изключително популярни са и последните иновации в сферата на прахосмукачките. От тях си заслужава да споменем така наречените прахосмукачки без торби, които обикновено са и енергоспестяващи, както и ултрамодерните прахосмукачки роботи, към които можем да причислим и добре познатите роботи за прозорци.
Роботизираните уреди за почистване представляват интелигентни устройства, на които можете да задавате индивидуални периметри в зависимост от своите изисквания, нужди и типа помещение. Също така, те ви спестяват изключително много време и усилия в досадната домакинска работа. Някои прахосмукачки роботи разполагат и с допълнителни функции като сензор за разпознаване на препятствия, включително и стъпала, занижен до минимум шум, автоматично презареждане и много други.

Кои прахосмукачки са най-добри?

Изборът на прахосмукачка е съществен за поддържането на чистота и уют в дома. На пазара съществуват разнообразни модели, като всеки от тях предлага уникални функции и предимства. Най-добрата прахосмукачка за вас зависи от вашите специфични нужди и предпочитания.

 1. Роботизирани прахосмукачки
  Тези модерни устройства са идеални за хора с натоварено ежедневие. Роботизираните прахосмукачки, като iRobot Roomba и Neato, автоматизират процеса на почистване и могат да се програмират да почистват по график. Те са особено ефективни в поддържането на подови настилки и килими без прах и мръсотия.
 2. Прахосмукачки с торбичка
  Традиционните модели, като тези от Miele и Electrolux, предлагат висока смукателна мощ и надеждност. Те са подходящи за дълбоко почистване на килими и твърди подове и осигуряват лесно отстраняване и смяна на торбичките.
 3. Прахосмукачки без торбичка
  Модели като Dyson и Shark използват циклонна технология за отделяне на мръсотията от въздуха, което намалява загубата на смукателна мощ. Тези прахосмукачки са екологичен избор, тъй като намаляват нуждата от редовна подмяна на консумативи и са лесни за поддръжка.
 4. Прахосмукачки с вертикална конструкция
  Тези устройства са удобни за бързо почистване на големи площи и са особено популярни в САЩ. Модели като Hoover и Bissell са леки и маневрени, идеални за домакинства с много стаи и различни видове настилки.
 5. Многофункционални прахосмукачки
  Някои модели предлагат допълнителни функции като мокро почистване или режим за духане. Брандове като Kärcher и Bissell предлагат тези многофункционални решения, които могат да бъдат изключително полезни за домакинства, изискващи разнообразни методи на почистване.

При избора на прахосмукачка, разгледайте не само мощността и функциите, но и лекотата на употреба, нивото на шум, ефективността на филтрационната система и подходящия размер и тегло за вашето пространство. Независимо от вашите изисквания, на пазара съществува прахосмукачка, която може да удовлетвори нуждите на всеки дом.