Черен петък климатици 2024

черен петък климатици


Вижте оферти за климатици в следните онлайн магазини:


Климатици в EМАГ

Daikin, Gree, Toshiba, Midea, LG, Inventor, Whirlpool, Mitshubishi и други…


Климатици в ЗОРА

Daikin, Fujitsu, Crown, Hitachi, Midea, Panasonic и много други…Климатици в ALLEOP

Finlux, Crown, Gree, Diplomat


Кои климатици са най-добри?

Климатикът е най-предпочитаният и практичен уред, който едновременно охлажда и затопля помещението. Според своите габирити и мощност, той може да смени температурата в широк диапазон от възможни квадратури на стаята. Но освен тази специфика, при избор на климатика, добре е да обърнете внимание и на следните параметри и функции:

  • Цена. Дори да имате ограничен бюджет, старайте се да го покриете на максимум, тъй като климатикът е дълготрайна инвестиция, за която си заслужава да похарчите малко повече средства.
  • Пасва ли моделът на помещението? Освен квадратурата, факторите, определящи типа уред, от който имате нужда са: наличие на изолация, изложение, етаж, дограмата и други.
  • Специфични препоръчителни допълнителни функции: вентилатор, регулация на влагата на въздуха, дезинфекция на въздуха, таймер за изключване и икономичен режим.

Кой климатик е най-икономичен?

Освен работата на икономичен режим, има и други възможности, от които да се възползвате, за да намалите сметката си за ток. Климатикът е уред, който по начало има нужда от немалко количество електрическа енергия, за да работи пълноценно. Все пак, съвременните технологии днес напредват скоростно. Производителите вече имат готови решения, с които да разрешат един от основните проблеми на днешните потребители на климатици – високата сметка за ток. Точно за тях големите играчи на пазара за електроуреди предлагат немалко модели икономични климатици. Ето как да ги разпознаете в магазина:

  • Клас. Старайте се да изберете минимум клас А климатик. За още по-ниска сметка на тока, заложете на клас А с повече плюсове.
  • Изберете нов, а не климатик втора употреба. Секънд хенд електрическите уреди са еко, да, но пък често те пристигат във вече амортизиран вид, което няма как да не окаже влияние и върху мощността, степента, а нивото на икономичност на работа.
  • Заложете на инверторен климатик. Според специалистите, той може да ви спести минимум 30% от сметката за ток по сравнение с използването на обикновен модел.

Как работят инверторните климатици?

Как така се получава, че инверторните климатици са по-икономични? Най-лесно можем да го обясним, като сравним работата им с шофирането. Нали знаете, е за да подкарате колата, трябва първо да подадете повечко газ и след като тя ускори до определена скорост, можем да караме по инерция. Когато обаче сме пред зона, която трябва да изкачим, автомобилът ще има нужда от още малко газ, за да набере скорост. По същия начин действа и инверторният климатик. В началото той ще „гълта“ повече гориво – но вместо газ, електрическа енергия – за да достигне желаната от вас температура, а след това ще работи „по инерция“, тоест много по-икономично. Само ако външната температура или друга промяна в климатичните условия на помещението се променят, уредът отново ще започне да работи на по-високи обороти, за да достигне търсената температура. След това ще премине в икономичен режим.

Как работят мобилните климатици?

Освен инверторни, популярни днес са и така наречените мобилни климатици. Както става ясно и от името, те позволяват да бъдат премествани от точка А до точка Б свободно от потребителя без необходимост от демонтаж. Тези климатици не разполагат с външно тяло като стандартните, а само с агрегат. За да се постигне търсения въздухообмен, уредът разполага със специална тръба, наречена въздухоотвод. Именно той е единствената част от уреда, която се намира извън стаята.