Черен петък бижута 2024


Черен петък бижута

Вижте оферти за бижута в следните онлайн магазини:

Бижута във Fashiondays

Пръстени, гривни, колиета, обеци, брошки, верижки


Бижута в Silenti Jewelry

Silenti Jewelry предлага уникални сребърни бижута, създадени с внимание към детайла и качеството. Бижутата преминават финална ръчна обработка, допринасяйки за вашата елегантност и индивидуален стил. Всеки клиент получава безплатна доставка, две години гаранция, сертификат за качество и елегантна кутия. Разгледайте всички бижута в техния онлайн магазин.


Бижута в ЕМАГ

Перли, кристали, Сваровски, Циркони, диаманти, скъпоценни камъни


Бижута в SINSAY

Колиета, обеци, гривни, пръстени и други


Бижута в BG-LOOK.COM

Колиета, обеци, гривни, пръстени, брошки, сребърни и златни бижута и други


Видове бижута

Бижутата са емблематичен вид аксесоар. Те са и най-често избираният вариант за подарък. Освен това, определени бижута имат и висока стойност. Бижута с диаманти, например, са повече от уникална инвестиция, която всеки с възможности може да направи. Специфичната природа на този вид аксесоар, както и неговата разнолика природа, допринесоха за делението на няколко вида бижута, от които можем да избираме свободно на пазара днес:

  • Класически бижута за тяло – за ръце (пръстени, гривни), за уши (обеци) и за деколте (синджири, колиета и други), но също така и за крака (гривни, а понякога и пръстени)
  • Специфични модерни бижута за коса
  • Според техния носител – бижута за мъже и жени, бижута за деца и бижута за тийнейджъри
  • Според материала – скъпоценни (златни, бижута сребро или от платина, както и бижута със скъпоценна декорация, каквито са красивите бижута с перли, бижута с рубин, бижута с аквамарин и други), нескъпоценни, в това число и бижута от медицинска стомана, както и бижута с естествени камъни от типа минерал.
  • Според производителя – маркови, имитация на бижута и бижута с антикварна или историческа стойност

Как да почистим бижута?

Блясъкът е основната характеристика на всички хубави бижута. Важно е да го съхраним за по-дълго време, за да може аксесоарите ни да са все така впечатляващи, атрактивни и стилни. За целта е нужно да ги съхранявате правилно, но също така и да внимавате как ги почистване. Причината е, че различните видове бижута (основно според фактора материалите, от които са изработени), изискват различен подход. Ето няколко специални съвета за целта от нас:

  • Класически почистващ вариант за бижута от метал. Направете микс от няколко капки течен сапун, една щипка сода за хляб, 1 супена лъжица амоняк и около две чаши топла вода. Оставете бижутата в сместа за около 10 минути максимум и след това с четка за зъби леко ги поизтъркайте. Забършете с микрофибърна кърпа за финален блясък.
  • Как да почистим златни бижута? Най-ефикасният вариант е да ги накиснете в смес от ябълков оцет и вода (3 към 1). Внимание: ако бижутата са с перли, не използвайте този метод, защото киселината ще унищожи естествения камък.
  • Почистване на сребърни бижута. Сложете ги в една чиния и ги поръсете със сода за хляб. След това изсипете върху тях 200 милилитра кипяща вода. Оставете така за около 5 минути и ги подсушете с чиста кърпа.
  • Да почистим бижута от платина! Този специален и скъп материал също изисква деликатна грижа. За да почистите платинени бижута най-добре е да използвате разтвор от амоняк и вода 2 към 1. Накисването трябва да е за не повече от 10 минути.

Какво бижу да изберем за подарък?

При избор на бижу за подарък е важно да се съобразим с много фактори. Освен за цената, както и с личните предпочитания на човека, когото искаме да зарадваме, е нужно да помислим и за самата концепция на нашата изненада. Обикновено, поводът е достатъчно красноречив какво бижу да изберем. Например, за Коледа всяка дама би се зарадвала на чифт скъпи обеци от злато, докато за юбилей сякаш повече подхожда варианта с медальон на деликатно синджирче. Чудесна и практична идея са и модерните бижута за двойки, които да споделите за Свети Валентин или хендмейд бижута за най-добри приятелки, олицетворяващи вашата неразривна връзка. Бъдете изключително внимателни с покупката на метални бижута. Възможно е те да причинят алергия на бъдещия си притежател. Ето защо ако нямате достатъчно средства за бижута от благородни метали, заложете на бижута от медицинска стомана. Тя е напълно хипоалергенна.