Черен петък бойлери 2024


Черен петък бойлери

Вижте офертите за бойлери в следните онлайн магазини:

Бойлери в EМАГ

Tesy, Eldom, Ariston, Tedan, Bosch, Diplomat, Midea и други…


Бойлери в Зора

Ariston, Atlantic, Crown, Eldom, Elprom, Tesy и други…Кои бойлери са най-качествени?

Изборът на бойлер за дома е важно решение, което трябва да обмислите внимателно. Предварително преценете какво търсите и при необходимост потърсете съвет или препоръка от познат или човек с техническо образование/професия. Ако държите на високото качество, уверете се, че то е в перфектно съотношение с цената на уреда. Обикновено то се гарантира със следните характеристики:

  • Произведен от водеща марка
  • Разполага с достатъчно дълга гаранция
  • Икономичност (енергоспестяващи модели)
  • Капацитет, отговарящ на конкретното помещение. В повечето случаи потребителите избират бойлери до 50 литра, тъй като те са подходящи бойлери за баня в дом на едно стандартно дву-, три- или четиричленно семейство

Какъв бойлер да си купим?

Освен капацитета на бойлера, преди покупка помислете къде и за какво ще използвате уреда. Ако във вашето жилище не е прекарана топла вода централно, освен за баня, ще трябва да разгледате и актуалните модели бойлери за мивка. Между другото, в случай че е в естетичен план подобна конфигурация на кухнята на ви устройва, за вас има отлична алтернатива да я промените. Можете да разгледате наличните бойлери за под мивка, които няма да се виждат и да развалят отличния ви интериорен дизайн. В допълнение, днес можете да намерите както хоризонтални, така и вертикални бойлери, така че вашата покупка зависи и от позицията, в която ще стои уредът.
Ето още няколко съвета, които да следвате при избор на бойлери:

  • Доверете се на проверена и надеждна марка. Ако не можете да си позволите модел на водещ производител от световен ранг, добра бюджетна алтернатива са съвременните бойлери Елдом. Те са на много добра разумна цена в нашата търговска мрежа.
  • Потърсете надежден търговец, който предлага и специален за бойлери монтаж като услуга, влизаща в крайната цена. Същото важи и за доставката. Ако можете да спестите от нея ще е добре дошло за вашия семеен бюджет, тъй като за толкова обемни и тежки уреди, най-често стойността на транспортните разходи е доста висока.
  • Търсете не просто изгодни, а надеждни бойлери. Те са уреди, работещи под много високо налягане и създават известни рискове за вашата безопасност. Ето защо не подценявайте и фактора сигурност и защита.

Трябва ли бойлерът да е постоянно включен?

По отношение на безопасната експлоатация на бойлера, много често тя се свързва с незнанието на потребителя в какъв режим да го използва. Обикновено голямата дилема е дали да държи уреда постоянно включен, или да го пуска само при нужда. Мнението на специалистите е най-добрият критерий да намерите правилното решение. Според експертите по-удачно е от време на време да изключвате бойлера, защото така от една страна ще го предпазите от повреда, а от друга ще спестите известна сума от месечната ви сметка за ток. Причината е, че когато бойлерът е постоянно включен, неговият термостатът постоянно ще се включва и изключва. По този начин се стига до сериозно повишаване на крайния разход на електроенергия, но също така и до значително натрупване на котлен камък.