Черен петък матраци 2024


черен петък матраци

Вижте оферти за матраци в следните онлайн магазини:

Магазин за матраци МОЯТ МАТРАК

Намаления на матраци Нани, Тед, Магнифлекс, Isleep и много други…

Онлайн магазин за матраци – Онлайн магазин за матраци Моят Матрак, е оторизиран представител на марките Magniflex, ISLEEP, Paradise, Нани, Тед, Екон и други. Всички матраци на стойност над 200лв. се доставят безплатно. При тях ще намерите качествени матраци на цени препоръчани от производителите. Бонус към професионалното обслужване е възможността да закупите Вашите нови матраци на изплащане без оскъпяване.


Матраци в Интерматрак

Матраци, топ матраци, тапицирани легла, рамки, спално бельо, възглавници…


Матраци в ЕМАГ

TED, Sleepy, НАНИ, Magniflex, Intex, Mattrex, Paradise, Green Future и много други…


Матраци за бебета в ОЗОН


Видове матраци

Пълноценният и здравословен сън зависи не само от вътрешния ни вече развит навик за по-бързо и лесно заспиване, както и от физическото и емоционалното ни състояние, но и от продуктите, върху които спим. Противно на всеобщото мнение, матракът в това отношение е много по-важен от леглото, което сте избрали за своята спалня.
Добрата новина е, че съвременният пазар за матраци предлага богато разнообразие от модели, които да паснат на вашите индивидуални изисквания, както и специфични здравословни нужди. Днес, можете да срещнете следните видове матраци, от които да изберете подходящия за вашата спалня, тяло, хронични болки или предпочитания за степен на твърдост:

  • Брой лица – двулицеви и еднолицеви матраци. Двулицевите имат предимство, че могат регулярно да се обръщат, с което увеличавате срока им на годност.
  • Според предназначението – анатомични (всички съвременни матраци са такива) и ортопедични, които са създадени за да отговорят на нуждите на конкретна група пациенти (например, при болки в ставите, при хронични неврологични заболявания, придружени със схващания и неприятни усещания в крайниците, главоболие, шипове и други)
  • Според материала, от който са изработени – латексовите са най-популярни, но много често в матраците освен основни, се влагат и други допълнителни ресурси като антибактериални повърхности и гелове от алое вера или коноп, вложки от кокосово масло и други
  • Според ядрото си – покет пружина или пружинни

Как се почистват матраци?

За да увеличите продължителността на експлоатацията на вашия чисто нов матрак, е важно да го поддържате правилно. Съществен елемент в тази отговорна задача е почистването на матрака. Специалистите препоръчват да инвестирате в професионални услуги за целта поне веднъж на 12 или по възможност 6 месеца. Ако нямате тази възможност, почиствайте го чрез редовно прахосмукиране. В случай на поява на петно, веднага го премахнете. Матракът е изграден от няколко слоя, поради което мръсотията бързо попива във всеки един от тях и с времето тя става все по-трудна за премахване. Освен това, нечистотиите по матрака създават огнища от бактерии, които ви поставят в риск по време на сън и почивка.

Кои матраци са най-добри

Както вече споменахме, добри опции за матрак са двулицевите и анатомичните от покет пружини. Различни екстри, включително определена степен на ортопедичност, антибактериална повърхност или екологично чисти вложки против алергени като акари и прах също повишават качеството на вашия матрак. Разбира се, добре е той да предлага и добро съотношение между цена и качество. Не подценявайте и производителя, защото неговата репутация е гаранция за удобството, издръжливостта и функционалността на вашия матрак. Ние препоръчваме следните утвърдили се брандове на пазара: Матраци Нани, Матраци Тед, Матраци Симеонов и Матраци Магнифлекс.