Черен петък мебели 2024


Черен петък мебели

Вижте оферти за мебели в следните онлайн магазини:

Мебели в EМАГ

Матраци, столове, скринове, дивани, бюра, офис столове, маси, фотьойли, кухненско обзавеждане и други


Черен петък мебели Мебели Богдан

Разнообразие от мебели и обзавеждане за дома и офиса на добри цени с доставка за цялата страна.


ОЗОН – Дом и градина

Кухня, баня, домашен текстил, осветление, домашни потреби, декорация, градинаМатраци в Интерматрак

Матраци, топ матраци, тапицирани легла, рамки, спално бельо, възглавници…

Видове мебели

Мебелите са неизменна част от оформлението на едно помещение. Точно именно те му придават конкретно значение, функционалност и визия. Богатият пазар предлага мебели за всеки и може да задоволи и най-взискателните изисквания и предпочитания.

Според типа помещение и предназначение – мебели за мокри помещения (мебели за баня) и мебели за основни стаи (мебели за детска стая, мебели за хол, мебели за кухня), както и мебели за допълнителни обособени пространства, каквито са модерните мебели за антре, мебели за градина и мебели за тераса.
Според материала – естествени (мебели дъб, стъкло, камък), рециклирани или изкуствени материали.
Според типа и приложението си – мека мебел, за хранене, за спане и други.

Как да разположа мебелите в спалнята?

Освен да подберем правилните мебели, за да изпълняват пълноценно своята функция, а и за да придадат търсените визуални качества на едно помещение, те трябва да са и подредени правилно. Според специалистите, най-трудно за потребителите днес е да разположат подобаващо мебелите в спалнята. Препоръчително е да се спазват следните насоки, за да изградите перфектния интериор за спалното помещение:

  • Не претрупвайте стаята.
  • Избирайте нежни и успокояващи цветове.
  • Удобството трябва да е приоритет номер едно.
  • Стремете се към класически стилове, за да бъде спалнята ви актуална максимално дълго време.

Как да облечем мебели с фолио?

Честата покупка на мебели не е най-рентабилното решение, което можем да вземем за семейния си бюджет. При ограничена сума спестявания и желание за освежаване на интериора, вместо да залагате на нова покупка, можете да се доверите на собствените си творчески заложби. С тях бихте могли да обновите интериора, като реновирате наличните си мебели. Чудесна идея за целта е облечете мебелите с фолио. Това е най-лесният начин за пълна промяна на дизайна в една стая. Задачата е изключително лесна, като най-трудното в нея е да подберете перфектния десен и мотив на фолиото. След това, вземете размерите на избраната мебел и старателно изрежете достатъчно голямо парче, с което да я облепите. Поставете парчето фолио върху влажна повърхност и старателно прегънете и притискайте по ръбовете. Завършете със заглаждане по всички краища.

Как да състарим мебели?

Друг начин да обновите наличните мебели у дома или на работното място, е като ги реновирате в изцяло нов, шаби или винтидж стил. Следвайте насоките по-долу, за да го направите:

  • Минете със средна шурка горната повърхност на мебелите.
  • Забършете добре, почистете със спирт и загладете с дребна шкурка, където е нужно.
  • Нанесете бяла тебеширена боя (може и друг вид боя, но тя ще изисква предварително да сложите грунд или друг подготвящ материал)
  • С дребна шкурка протрийте ръбовете на избраната от вас мебел.
  • Забършете отново с кърпа и нанесете финиш – лак за дърво или вакса.