Черен петък маслени радиатори


Черен петък маслени радиатори

Вижте оферти за маслени радиатори в следните онлайн магазини:

Маслени радиатори в ЗОРА

Delonghi, Finlux, Tesy, Rowenta


Маслени радиатори в ЕМАГ

TESY, Heinner, Homa, Delonghi и други


Отоплителни уреди в ОЗОН

Радиатори, конвектори, вентилаторни печки


Как да обезвъздуша радиаторите на парното?

Радиаторът е специфичен уред за поддържане на оптимална температура в затворено помещение в студения период от годината. Като всяка друга отоплителна система, и той има нужда от качествена и надеждна поддръжка. При радиаторите основното ви задължение, което ако изпълнявате надлежно, ще ги използвате дълги години наред, е обезвъздушването. В случай че у дома се отоплявате на парно с радиатор, ето какво да направите, за да го обезвъздушите:

 • Преустановете за кратко дейността на циркулационната помпа в името на вашата сигурност и тази на вашия уред, а и целия имот
 • Оставете радиатора да изстине за не по-малко от половин час
 • След това, включете наличния термостат на максимална степен
 • Вземете дълбок съд и го поставете под винтила
 • Вземете ключ или отвертка, за да завъртите винтила и така да премахнете целия натрупал се в системата въздух
 • Оставете цялата вода да се изтече
 • Пуснете отново циркулационната помпа, защото сте готови!

Кои радиатори са най-добри?

При избор на радиатори за дома, офиса или вилата е важно да се съобразите както с техните видове, обособени според различни критерии, така и с бюджета, с който разполагате. Търсете добро съотношение между цена и качество и ако е възможно, посъветвайте се с експерти или техническо лице. По отношение на марката, винаги можете да заложите на любимия си производител, след като вече сте се уверили във високото качество на всеки негов уред и артикул. А ето и от какви видове радиатори можете да избирате днес:

 • Според механизма на работа – радиатори за парно (Централно или локално отопление) и радиатори на ток
 • Според своята позиция – вертикални или хоризонтални радиатори
 • Според материала, от който са изработени – алуминиеви, чугунени и стоманени
 • Радиатори и конвектори, включително и за подово отопление

Къде се поставят радиатори

За нормалното функциониране и дълготрайната експлоатация от съществено значение е колко професионално е извършено надлежното монтиране на радиаторите. То трябва да се осъществи от специалист или поне в съответствие с всички инструкции за монтаж, предоставени от производителя, респективно от търговеца. В случай че в магазина ви предложат услугата за монтиране на радиатори, нашият съвет е да не я пропускате и да се възползвате от нея, за да си осигурите безопасност и сигурност по време на използването им. Ваша индивидуална задача обаче си остава да прецените къде да поставите радиаторите. Специалистите съветват да осигурите въздушна завеса на отоплителното тяло, като го локализирате директно под прозореца. По този начин ще увеличите и нивото на циркулация на въздуха, а и самият топлообмен в помещението. Също така, избягвайте да поставяте пред и зад радиатора каквито и да е мебели и други предмети.