Черен петък апрески 2024

Черен петък апрески

ЧЕРЕН ПЕТЪК АПРЕСКИАпрески в EМАГ

Дамски и детски апрески, ботуши, боти – Salomon, Kappa, Geox, Chippo, Adidas и други…


Апрески в FASHIONDAYS

Дамски и детски апрески в ЕМАГ


Апрески в Декатлон


Апрески в CCC

Дамски и детски апрески, ботуши, боти…


Апрески в Sinsay

Дамски и детски апрески в SINSAY


Апрески в ОЗОН


Апрески в Bibloo (Zoot.bg)


Какво означава апрески?

Апрески произлиза от френското словосъчетание „Apres ski”. В буквален превод на български език то означава „след ски“. От тук веднага следва и препратката към първоначалната идея за създаването на този вид обувки. Те са били предназначени за времето, прекарвано след карането на ски. Това е специален момент за ски ентусиастите, които през годините са си изградили традицията след спускането по пистите да се събират заедно, за да се стоплят и общуват.
Днес обаче апреските намират съвсем различно приложение. Всъщност, най-често те се наричат не просто апрески, а апрески за сняг. Те се използват директно на снежната покривка и не е задължително тя да е част от ски писта. В тази връзка, много често апреските се наричат и обувки за сняг. Те могат да са с косъм, с вълна, но също така и апрески с пух. Това, което ги обединява е, че най-често са водоустойчиви. Някои модели не са, но въпреки това не пропускат снега да достигне до вашите крака.

Апрески или ботуши да изберем?

Апреските понякога се определят и като вид ботуши. Без значение дали става дума за дамски апрески, апрески за дете или възрастен мъж, те са най-надеждният избор за ски пистата и изобщо за практикуване на зимни спортове. Много потребители обаче ги избират за зимния период като алтернатива на класическите ботуши. Особено често подобен избор правят родителите, които търсят максимална защита от студ, влага и сняг за своите деца. Същевременно, имайте на предвид, че апреските са създадени специално за зимния сезон и по-конкретно за студените снежни дни. За есента те не са много подходящ вариант и в този случай е по-добре да се спрете на ботуши. Същото важи и ако е нужно да се съобразите с определен дрескод на работното място. Апреските не са особено официални и трудно се съчетават с такъв тип облекло.