Черен петък аспиратори и абсорбатори 2024

черен петък аспиратори

Аспиратори в EМАГ

BOSCH, Electrolux, BECO, Whirlpool, Gorenje, AEG, Arielli, Crown, Zanussi и други…


Абсорбатори в ЗОРА

AEG, Crown, DeLonghi, Indesit, Finlux, Indesit, Tesy и много други…


Абсорбатори в ALLEOP

Hausberg, Crown и други


Аспиратори и абсорбатори в TOPMARKET

BOSCH, AEG, Arielli, Electrolux, Gorenje и други


Как да изберем абсорбатор?

Абсорбаторът се превърна в неизменна част от съвременното домашно обзавеждане. Причината е, че все по-често модерната жилищна архитектура комбинира кухнята и трапезарията в едно пространство. Дори да готвите в самостоятелна кухня обаче, вечната борба с остатъчните миризми от готвенето на домашна храна вкъщи винаги е актуална. Най-лесно тя може да бъде спечелена с избор на подходящ абсорбатор. Това обаче съвсем не е лесна задача. Не и ако спазвате нашето кратко ръководство за селекция на перфектния абсорбиращ уред за кухнята у дома:

  • Първо, преценете как и къде ще го монтирате. Днес можете да намерите както аспиратори за вграждане, така и стандартни модели, които могат да се поставят почти навсякъде, където прецените.
  • Какъв да е механизмът за премахване на неприятната миризма? По този критерий най-често делим съвременните абсорбатори за кухня на два типа. Първият разполага със система за отвеждане, тоест уредът върви със специална тръба, която елиминира остатъчните миризми не просто от кухнята, а от дома ви навън, във външната среда. Вторият тип предоставя иновативна система за рециркулация на въздуха и притежава предимството, че се монтира по-лесно и бързо.
  • Какъв да е необходимият капацитет? Той има пряко отношение към мощността на конкретните абсорбатори за кухня. Избира се спрямо големината на помещението, но също така и силата и скоростта, с която бихте искали да постигнете перфектно освежаване на въздуха в стаята след готвене.
  • Имате ли нужда от специални екстри за допълнително удобство? Абсорбатор с активен въглен, например, ще ви свърши отлична работа, ако освен премахване на лошите миризми, търсите и опция за дезинфекция с антибактериален ефект.

Кои аспиратори са най-добри?

Модерните аспиратори стават все по-мощни и иновативни по своето устройство и механизъм на действие. Трудно е да се определи кои са най-добрите модели. Все пак, ние сме свикнали да препоръчваме уредите, които предлагат перфектното съотношение между цена и качество. В много от случаите на този критерий отговарят главно аспираторите от водещи марки, както и от производители, които интегрират в своите устройства нови технологии и енергоспестяваща функция.

Почистване на аспиратори и абсорбатори

За да ви служи достатъчно дълго време и по пълноценен начин, всеки абсорбатор и аспиратор изисква надлежна, навременна и най-вече правилна поддръжка. Основното при тези уреди е, че те имат нужда от често почистване. Ако не се стриктни в това отношение, мръсотията бързо ще задръсти горната част на уреда и той все по-трудно ще улавя и премахва миризмите от говтенето. Ето няколко съвета за почистване на аспиратори и абсорбатори:

  • Повечето производители съветват да ги почиствате след всяко готвене. Истината обаче е, че малко домакини го правят. Все пак, старайте се да вършите тази работа поне веднъж седмично.
  • Най-важното за почистването е да дезинфекцирате щателно филтрите. За целта трябва предварително да ги свалите от уреда.
  • Почистването на абсорбатора или аспиратора не бива да става с агресивни, а с леки универсални препарати.
  • Задължително предварително прочетете инструкции за поддръжка от производителя на уреда.