Акумулатори черен петък

“Спестете енергията си с най-добрите акумулатори по време на Черния петък!”

Акумулатори в ЕМАГ

BOSCH, Varta, Exide, Duracell, Banner и други


Как да изберем най-добрия акумулатор за автомобила си

Акумулаторът е сърцето на вашия автомобил. Той осигурява електрическа енергия, нужна за стартиране на двигателя, както и захранване на всички електронни устройства в колата, когато двигателят е спрян. Ето няколко съвета за избор на правилния акумулатор за вашия автомобил.

  • Съвместимост с вашия автомобил: Първата стъпка при избора на акумулатор е да установите правилния размер и тип, които са съвместими с вашия автомобил. Проверете указанията на производителя за подходящи модели акумулатори.
  • Мощност: Акумулаторите се измерват по тяхната стартова мощност, изразена в ампери. Тази стойност показва колко енергия може да предостави акумулаторът за кратко време, достатъчно за стартиране на двигателя. По-високата стартова мощност е особено полезна при студено време.
  • Капацитет: Капацитетът на акумулатора, измерен в ампер-часове (Ah), показва колко дълго може да предоставя ток преди да се изразходва. Ако използвате много електроника в колата си, може би ще се нуждаете от акумулатор с по-голям капацитет.
  • Технология: Съществуват различни видове акумулатори, включително обикновени оловно-киселинни, AGM (absorbent glass mat) и гел акумулаторите. АГМ и гел акумулатори са обикновено по-дълготрайни и надеждни, но и по-скъпи.
  • Марка: Изберете акумулатор от добре познат и утвърден производител. Това обикновено гарантира по-високо качество и по-дълъг живот на акумулатора.
  • Гаранция: Гаранционният срок е важен фактор при избора на акумулатор. По-дългият гаранционен срок обикновено е добра индикация за качеството на акумулатора.
  • Цена: Цената на акумулатора трябва да се съобрази с вашите нужди и бюджет. Понякога по-скъпият акумулатор може да предложи по-добра производителност и по-дълъг живот.

С правилния избор на автомобилен акумулатор, вие не само увеличавате ефективността и надеждността на вашия автомобил, но и намалявате риска от неприятни изненади по пътя.