Търговци и дистрибутори споделят няколко експертни съвета за предстоящия черен петък 2019

На 29 ноември стартира шопинг кампанията черен петък 2019 – един от любимите дни в годината на всички потребители, но най-вече на тези, които силно се вълнуват от специални оферти, търсят най-добрите отстъпки и с удоволствие ще купуват много и на изгодна цена благодарение на наличните намаления. В цялост, черен петък 2019 се очертава да е поредният черен петък с изключително много магазини – и физически, и онлайн – които да предложат на своите клиенти уникални оферти. По-важното за вас обаче като потребители е да подходите наистина разумно към пазаруването (не забравяйте, че малко по-късно идват и празниците и ще трябва все пак, да спестите малко средства и за празнуване), а също така и достатъчно умно.
Ние сме тук да ви споделим няколко трика и подхода в пазаруването по време на черен петък 2019. По-конкретно, допитахме се до експертите по black Friday, за да можете вие, потребителите, да получите и експертни съвети. Попитахме търговци и дистрибутори за какво да внимаваме и как да пазаруване през предстоящия черен петък 2019 и ето какво научихме:

1. Никога не подценявайте по-малките или тепърва навлизащите в търговията магазини. Вероятно, е от тях да не бъдете залети с хиляди реклами и банери относно предстоящата им кампания за черен петък 2019 поради бюджетни ограничения, наложени в следствие на достатъчно изхарчените средства за стартирането на бизнеса им. От друга страна, точно защото са нови в бранша, те ще направят всичко възможно да спечелят максимален брой нови потребители. Казано по друг начин, тези малки и нови магазини ще трябва да положат значителни усилия, за да бъдат забелязани. А кой по-добър, ако не черен петък 2019 е случаят, когато да го направят?

2. Свалете макс приложения за пазаруване, колкото телефонът ви може да побере. След черен петък 2019 спокойно можете да освободите от паметта на устройството си. По-важното е, че през седмицата преди събитието ще получавате оферти и предложения, които да следите в реално време и да съставяте списъци за пазаруване. В противен случай, ще трябва да отделите няколко дни в търсене на най-добрите оферти за черен петък 2019 година и е много вероятно, в хаоса да изпуснете най-изгодните сделки.

3. Четете дребния шрифт, преди да купите. Не за друго, ами защото много магазини имат практиката да продават продукти, от които вече не се нуждаят – било то поради дефект, излизане от мода, последни бройки или дори невъзможност за поемане на доставка или монтаж. За да се отърват, така да се каже, от тези артикули, продавачите биха могли да наложат определени ограничения на включените в списъка за намаления на черен петък 2019 продукти. Такова ограничение, например, е невъзможността за замяна или връщане.

4. Винаги гледайте крайната цена, която ще платите, а не конкретното намаление. За съжаление, има търговци, които изкуствено ще увеличат цените в магазините си предварително, за да може по време на черен петък 2019 година намалението да звучи по-убедително и атрактивно.

Готови ли сте за черен петък 2019? Ами започвайте подготовката за шеметното пазаруване още сега и не забравяйте да спазвате и така посочените от експертите в областта на търговията съвети!